2 Aralık 2015 Çarşamba

İyi dilek ağacı: Düğün hatıra defterine alternatif farklı bir uygulama

Herkese merhaba,
Bu yazımda sizlerle ister kına gecenizde ister düğününüzde hatta isterseniz bebek dogumlarında kullanabileceğiniz çok farklı ve orijinal bir fikir paylasacağım. Son zamanlarda gittiğiniz düğünlerde siz de görmüşsünüzdür: iyi dilekler için defter. Amacı güzel olan bu defteri şimdi daha farklı bir şekilde kullanabileceğinizi anlatacağım:-) İşte hatıra defterine alternatif bir şey 'iyi dilek ağacı'. İyi dilek ağacı nasıl mı oluyor. Ben ilk olarak kendi kına gecemde kullandığım iyi dilek ağacımdan bahsedeyim. Eşimin memleketinde gelenek olarak zeytin dalları kullanılırmış. Zeytin dalı barışı ve huzuru temsil ettiği için biz de zeytin dallarından kullandık. Yaklaşık 1 metre uzunluğunda 4-5adet zeytin dalını süslü bir saksıya alçı dökerek batırdık. Sonra tüm zeytin dalları çeşitli şekerlerle ve çikolatalarla süslendi. İplerle dallarına bereketi simgeleyen ürünler asıldı. Böylece minik bir ağaç gibi görünen dallar süslenmiş oldu. Kına gecemde masaya koyduğumuz bu ağacın yanına küçük not kağıtları koyarak gelen misafirlerin bizim için güzel dileklerini yazmasını sağladık. Gecenin sonunda bu dilekleri okumak çok keyifliydi:-)
Siz de isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz. İsterseniz  de zeytin dalı değil başka ağaçlardan kuru dallar alarak ya da yapay dallar kullanarak bu aksesuari yapabilirsiniz. Kendi zevkinize göre kağıttan çiçeklerle veya yapay çiçeklerle süsleyebilirsiniz. İsterseniz simli ipler, kurdeleler, boncuklar kullanabilirsiniz. Dalları konsepte uygun renkte boyayabilirsiniz. Yan tarafına bir sepet içerisinde koyacağınız şekilli kesilmiş renkli kağıtlar ağaca asıldıkça iyi dilek ağacınız renklenecek ve sizde büyük bir merak uyandıracak. Ömür boyu bu notları saklayıp bu mutlu gününüzü hatırlayacaksınız. Aşağıda bir kaç örnek fotoğraf paylaşıyorum.
İyi dilek ağacı

İyi dilek ağacı 

Dilek kartları 

Dilek kartları 


Umarım sizin de uygulamayı isteyeceğiniz bir yazı olmuştur. Her konuda yardım için bana mesaj yazabilirsiniz. Dilerseniz sizin için böyle bir ağaç tasarlayabilirim. Artık hatıra defterine alternatif bu ağaçlar sizlerin de organizasyonlarını süsleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder