12 Ocak 2016 Salı

Lezzetli ve Kolay Kumpir Yapımı

Herkese merhabalar,
Bu yazımda yine hem lezzetli hem pratik bir tarif vermek istiyorum. Çalışan bir bayansanız hızlı olan herşey tam sizin içindir. Zaman çok değerli ve en kısa sürede işlerin hallolması muhteşem:-) Bu yazımda evde kumpir yapımından bahsedeceğim. Kumpiri genelde dışarda yeriz özellikle de Ortaköy'de. Eşimle nişanlılık ve öncesinde bol bol Ortaköy gezmesi yaptığımız için kumpir benim için ayrı bir önem kazanmış durumda:-)
Gelelim kumpir yapımına. Normalde fırında yaklaşık 2 saat pişmesi gerekir patateslerin. Zaman zaman zaman... diye üstüne basa basa söylediğim icin 2 saat bize biraz fazla gelir. Gelin biz bunu haşlayarak yapalım.
2 büyük patatesi haşlayalım. Çok fazla dağılmadan altını kapatıp soğuyunca soyalım kabuklarını. Bir fırin kabına bu patatesleri ezelim ve içine tereyağı, tuz ve kaşar peynirini kendi isteğimizce ilave edelim. 10 dakika 150 derecedeki fırına atalım v çıktıktan sonra üzerine haşlanmış havuç, bezelye, turşu, zeytin, sosis... ekleyeli. Ketçap ve mayonezi de kullandıkmı tamaaam:-)
Pratik kumpir

Eğer önceden haşlanmış patatesiniz varsa ezdikten veya rendeledikten sonra 3 dk fırında ısıtın ve tereyağını ve kaşar peynirini ondan sonra ilave edin. Lezzeti, yapımı, sunumu ve porsiyonlaması gayet hoş. Deneyin umarım beğenirsiniz.

Kumpir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder