6 Şubat 2016 Cumartesi

Kağıtta Kayısılı Kek ( Cupcake) Tarifi

Herkese merhabalar,
Hafta sonu tarifsiz olmaz dedim ve sizlerle bugün yaptığım 'evde ne varsa' kekini paylaşmak istedim. Çayla veya kahveyle birlikte çok güzel gidecek bu meyveli keki ben kek kağıdında yapmayı tercih ettim. İki kişilik bir kek harcını kalıba dökmektense kek kağıtlarını kullanmak daha mantıklı geldi ve ortaya evde olan malzemelerle yapılmış capcakelerim çıktı:) Şimdi sizlere tarifini vermek istiyorum.
Kek harcı için 
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından az sıvı yağ
Yaklaşık 1.5 su bardağı un
Kabartma tozu(yarım paket)
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
2 kaşık limon suyu
Minik doğranmış kuru kayısı (şekildeki gibi kayısı parçalarını unlarsak kekin içinde batmasını önleriz)
Kek için kayısı parçaları

Üzeri için 
Kremşanti

Yapılışı 
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz. Yaklaşık 5 dakika sonra içerisine sıvı yağ,limin uyu ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip üzerine kayısı parçalarını ve limon kabuğunu ekliyoruz. Yavaş yavaş karıstirarak kekimizin kıvamını ayarlıyoruz. İstediğiniz büyüklükteki kek kağıtlarına kek harcını dolduruyoruz. Kağıtları tamamen değil üstte biraz boşluk kalacak şekilde doldurmalıyız.
Capcake

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pisirip keklerimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Fırından çıkardığımız keklerimizi soğumaya bırakıyoruz. İstersek bu şekilde ikram edebiliriz.
Capcake


Ama farklı bir sunum yapmak istersek kremşanti ve şekerlemelerden faydalanabiliriz.
Kremşantili capcake
Bu ölçülerden 10 adet capcake çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder