13 Mart 2016 Pazar

Sütlü Tatlı Sevenlere Supangle Tarifi

Herkese tatlı pazarlar:)
Dün yaptığım tatlımın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Her tatlı da olduğu gibi bunun da 1 gece dolapta dinlendirilmesi tadına tat katıyor. Şimdi gelelim tarife... Gayet pratik ve lezzetli bir sütlü tatlı.
Supangle

Malzemeler

1 lt süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
80gr çikolata( ben sütlü çikolata kullandım)
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ (kullandığım çikolata paket çikolata olduğu için içeriğindeki yağı da hesaba katmam gerekti. Siz damla çikolata kullanacaksanız 1 yemek kaşığı tereyağ kıllanabilirsiniz)

Yapılışı

Kuru malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Böylece topaklanmayı engelliyoruz. Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyip katıştırıyoruz. Yumurtanın iyice karışması için çırpıcı kullanabiliriz. Ocağa alıp kıvamlanana kadar pişiriyoruz. Bir iki taşım kaynatıp ateşi kapatıyoruz ve çikolta ile tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Tamamen eritip homojen bir kıvam alınca porsiyonlayabiliriz. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-5 saat dinlendiriyoruz. İkram ederken üzerine hindisatn cevizi tozu ekleyebiliriz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder