6 Mayıs 2017 Cumartesi

Saksı sinekleri ve böceklere karşı neler yapabiliriz?

Herkese merhabalar,
Daha önceki yazılarımda sizlerle güzel çiçeklerimi, balkonda yetiştirdiğim bitkilerimi paylaşmıştım. Şimdi de sizlerle kendi yaşadığım bir sorunu ve çözüm yöntemlerini paylaşmak istiyorum.
Bitkiler güzel, uğraşmak keyifli ama her durumda olduğu gibi bitkilerin de ufak tefek sorunları çıkabiliyor. Şu an benim yaşadığım en büyük sıkıntı da minik sineklerin sebep olduğu böcekler:((
Öncelikle bunun sebebinden bahsedeceğim. Yaptığım araştırmalara göre toprağın gereğinden fazla nemli kalması, fazla güneş görmemesi bunun temel nedeni. Bir de sulama suyunun şeker içermesi var tabi. Eğer çiçeklerinizi sularken meyve ve sebze yıkadığınız suları kullanıyorsanız bu sinekler için çok uygun bir üreme ortamı yaratmış olursunuz.
Maalesef benim de başım bu sineklerle dertte. Havaların biraz yağmurlu ve güneşin  de az olması nedeniyle benim de balkonumda sineklenme oldu. Şimdi size benim de uyguladığım ve çözüm bulduğum yöntemlerden bahsedeceğim.

  • İlki arap sabunu ile hazırlanan bir çözelti. 1 yemek kaşığı kadar arap sabununu 1 litre suda çalkalayarak çözdüm. Bunu sprey başlığı olan bir şişe içerinde yaparsanız uygulamanız daha kolay olur. Sineklerin ve ürettikleri böceklerin üzerine spreyle bu sabunlu sudan sıkın. Bitkinin yapraklarına ve gövdesine de uygulayın. Dikkat etmeniz gereken bir nokta uygulama esnasında rüzgarın yönünü dikkate almak gerekiyor. Bir kaç gün sonra sineklerden ve böceklerden kurtulacaksınız.
  • Diğer bir yöntem de sigara külü serpmek. Bulabilirseniz sigara külünü veya sigaranın içerisindeki bitkinin böceklenmiş kısımlarına serpin. Bir miktarda toprağa koyarsanız oradaki haşereyi de yok etmiş olursunuz. Yine kısa bir sürede etkisini göreceksiniz.
  • Son olarak bitkinizi güneşe çıkartın. Gereğinden fazla sulamayın, sulamak için toprağın kurumasını bekleyin. Böceklerden kurtulduktan sonra yine rutin sulamaya devam edebilirsiniz.
Benim sizlere tavsiyelerim bunlar. Umarım sizlerin de işine yarar yöntemlerdir. 
Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder