11 Kasım 2017 Cumartesi

Kahvaltı için sosis tarifleri

Herkese iyi haftasonları,
Bu yazımda yine bir kahvaltı ikramlığından bahsedeceğim. Pek çoğumuzun severek tükettiği sosisin kahvaltı için iki alternatif hazırlanışını paylaşıyorum. Umarım sizde severek hazırlarsınız. Şimdiden afiyet olsun.

Soslu sosis haşlama
2 adet uzun sosis
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı ketçap
2 bardak su
Nane, kırmızı biber, kekik



Salça, ketçap ve su karışımı kaynatılır. Eğer ketçap yoksa salça miktarı biraz artırılarak sarımsak ekleyebilirsiniz. Kaynayan sosa sosisler istenilen boyda kesilerek ve birer çizik atılarak eklenir. Eğer farklı bir şekil isterseniz tepelerinden artı şeklinde çentikler atabilirsinuz. Pişince açılarak farklı bir görüntü oluşturacaktır. Aşağıdaki tarifte şekli görebilirsiniz.
Bu arada kesik atarak içinin iyi pişmesine yardımcı oluyoruz.
Sosun içine baharat ve tuz da ekleyerek sosiler pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Böylece sos da koyulaşır ve kıvamlanır. Sosiler pişince yemek için hazır...

Sosis kızartma (yağsız)
Sosiler yukarıda tarif ettiğim şekilde kesilir. Çok az yağlanarak iyice ısıtılan teflon tabaya sosisler atılır. Her kenarı kızarana kadar çevirerek pişirilir. İsteğe göre üzerine domates sos veya kaşar rendesi eklenebilir.




Afiyet olsun...