6 Kasım 2017 Pazartesi

Lezzetli ve kabarık pancake yapımı


Merhabalar,
Hafta sonu kahvaltılarında veya ani misafirlerinize yapabileceğiniz lezzetli bir tarifle buradayım. İster sade ister arasına çikolata, reçel veya bal sürerek yiyebileceğimiz lezzetli pancakeler hazırlamak ister misiniz? Bu kolay tarifle sofranıza farklılık getirebilirsiniz. 
Şimdi tarife geçelim...



Malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


Yapılışı

Önce yumurtaları ve şekeri biraz çırpıyoruz. Daha sonra yağ ve sütü ekleyip bir iki tur karıştırıyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Güzelce karıştırıp homojen hale getiriyoruz.

Pancake hamurumuz pişmeye hazır.

Krep tavasına çok az sıvı yağ koyup ısınmaya bırakalım. Tava tamamen ısınınca kepçeyle aldığımız karışımdan biraz dökelim ve yuvarlak bir hal almasını bekleyelim. Hamurun üst kısmı delik delik olduğu zaman çevirme zamanı gelmiş demektir. Zaten tavadan rahatlıkla ayrıldığında çevirmek gerektiğini anlayabiliriz. Diğer tarafı da pişirdiğimiz zaman geniş bir tabağa alabiliriz. Mümkün olduğunca pişen pancakeleri üst üste koymayalı ki hamurlaşmasınlar.

Püf noktaları:

·         Malzemeler oda sıcaklığında olsun.

·         Harçtan pişirmek için her alışta karıştırmakta fayda var. Çünkü malzemler bekledikçe çökebilir.

·         Tıpkı kekte olduğu gibi yumurtayı çırpmak güzel sonu sağlıyor.

·         Unu elemek yine pozitif bir hareket.

·         Tavanın sıcak olması şart.

·         Pişirme esnasında üst kısmın delik delik olduğunu görüp sonra çevirmek gerek. Aksi halde sönebilir ve tavaya yapışır.

·         Tavadan ayrılmıyorsa zorlamaya gerek yok. En fazla 5 saniye içinde kendiliğinden tavadan ayrılacaktır.

Bunlar benim naçizane tavsiyelerim ve deneyimlerim diyebilirim. Denemenizi tavsiye ederim. Herkese afiyet olsun.