29 Aralık 2017 Cuma

Bebek battaniyesi modeli

Yapımı kolay ama çok şık bir bebek battaniyesi modelim var. Anneannesi oğlum için örmüş ben de çok severek kullanıyorum. Modelin renklerni değiştirerek sizler de ister hediye ister kendi bebeğinize yapabilirsniz. Hatta öodeldeki mavi renkli kısımların her birini tek tek farklı renklerle yapıp kendinize televizyon battaniyesi ya da diz battaniyesi denilen küçük battaniyelerden yapabilirsiniz.
Bebek battaniyesi

Aslında yapımı oldukça kolay. Tığla yapılan bu battaniye trabzan ile yapılıyor. Bir sıra beyaz ip ile ikide veya üçte çıkarılan trabzan yapılıyor. Battaniyenin uzunluğunu ne kadar istiyorsanız  o kadar zincir çekip trabzanla ilk sırayı yapıyorsunuz. İkinci sırada mavi iple iki zincir çekip dolamadan batarak  tek seferde çıkarıyorsunuz. Bu şekilde renkli sıra da tamamlanıyor. Bu sırada her iki trabzan mavi ipin altında kalmış oluyor.
Bebek battaniyesi

Uzatmak istediğiniz kadar bu sıralara devam edip bitirebilirsiniz. Kenarlarına dilediğiniz gibi bir oya geçip zincirden biye yapabilirsiniz. Kız çocuklar için köşelere çiçekler yapılabilir.

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder