19 Şubat 2018 Pazartesi

Limonlu Anne Keki-Tepsi Keki


Haftanın ilk gününden herkese merhaba,
Bugün sizlerle bir tarif paylaşmak istiyorum. Herkes küçüklüğünde annesiyle misafirliklere gitmiştir :) Misafirliklerin olmazsa olmazlarından biri de kektir (Bir diğeri olan kısır için tıkla ).
Eskiden öyle süslü püslü kek kalıpları, tart kalıpları filan yoktu. Kek tepsiye dökülürdü. Şöyle ortası şişerdi ve çatlardı...Bir de mis gibi kokusu gelirdi ki...Çocukken annemle misafirliğe gitmemizin en çok aklımda kalan anları bunlar :) Çocuk olmak da böyle bir şey değil mi? Komşunun ekmeği tatlı gelir :) Neyse şimdi tarifimize geçelim...
İşte bu tarif tam da o misafirlik keklerinden. Annelerimizin yaptığı gibi...


Anne Keki

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ+tereyağı karışımı (isteğinize göre değiştireblirsiniz)
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 limonun kabuğu ve yarısının suyu
Aldığı kadar un


Tepsi keki
Yapılışı

Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Yumurtaların ve diğer tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli. İyice çırpılan karışıma yağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır. Sıvı karışım homojen bir hale gelince un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. limon kabuğu rendesi ve limon suyu da eklenerek üzerine katlaya katlaya karıştırılır. Yağlanmış en unlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 30 dakika pişirilip kontrol edilir. 10 dakika kadar daha pişirilerek fırın kapatılır. Buyrun size mis gibi anne keki...
Afiyet olsun.