Merhabalar,
Hamur işini kim sevmez ki... diyerek başlıyorum. Ve hem
pratik hem de çok lezzetli bir tarifin haberini veriyorum sizlere. Eminim pek
çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir tariftir bu. Kimileri pişi der, kimileri
yarımca kısacası hamur kızartması 😊
Çok daha kolayı için fırından hamur alınır ve yağda kızartılır ama ben hamurunu
evde yapmak istersen nasıl yapacağız diyenlere kolaylık sağlamak adına bu
tarifi yayınlamaya karar verdim. Vereceğim malzeme listesinde aslında evinizde
bulunan kadarıyla da yapabilirsiniz. Örneğim süt ile yoğurt birbirinin yerine
kullanılabilir. Ya da yumurta yoksa çok da sorun olmaz. Elimizde ne varsa
onunla yapabiliriz 😊
hamur kızartması, pişi, yarımca |
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt veya yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Tuz
İçi
için
Peynir ve biraz yoğurt karıştırılır.
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde
edilir. Hamurun çok yumuşak hatta ele biraz yapışıyor olmasına dikkat edilmeli.
Hamurdan küçük parçalar alarak peynirli harçtan koyulur ve kenarları iyice
kapatılır. Bunun için çay tabağı ile kesmenizi tavsiye ederim. Çok güzel
kapanıyor. İsteğe göre sade de yapabilirsiniz.
hamur kızartması, pişi, yarımca |
Hazırlanan hamurlar kızgın yağda arkalı önlü
kızartılır ve güzel demlenmiş bir çayla ikram edilir 😊
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder