8 Mart 2018 Perşembe

Peynirli Hamur Kızartması / Pişi / Yarımca


Merhabalar,

Hamur işini kim sevmez ki... diyerek başlıyorum. Ve hem pratik hem de çok lezzetli bir tarifin haberini veriyorum sizlere. Eminim pek çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir tariftir bu. Kimileri pişi der, kimileri yarımca kısacası hamur kızartması 😊 Çok daha kolayı için fırından hamur alınır ve yağda kızartılır ama ben hamurunu evde yapmak istersen nasıl yapacağız diyenlere kolaylık sağlamak adına bu tarifi yayınlamaya karar verdim. Vereceğim malzeme listesinde aslında evinizde bulunan kadarıyla da yapabilirsiniz. Örneğim süt ile yoğurt birbirinin yerine kullanılabilir. Ya da yumurta yoksa çok da sorun olmaz. Elimizde ne varsa onunla yapabiliriz 😊
hamur kızartması, pişi, yarımca


Malzemeler

1 çay bardağı ılık süt veya yoğurt

1 yumurta

2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

1 kabartma tozu

1 su bardağı ılık su

Aldığı kadar un

Tuz


İçi için

Peynir ve biraz yoğurt karıştırılır.


Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun çok yumuşak hatta ele biraz yapışıyor olmasına dikkat edilmeli. Hamurdan küçük parçalar alarak peynirli harçtan koyulur ve kenarları iyice kapatılır. Bunun için çay tabağı ile kesmenizi tavsiye ederim. Çok güzel kapanıyor. İsteğe göre sade de yapabilirsiniz.
hamur kızartması, pişi, yarımca


Hazırlanan hamurlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve güzel demlenmiş bir çayla ikram edilir 😊

Afiyet olsun...